Türkiye'yi 2011 korkusu sardı!

Türkiye'yi 2011 korkusu sardı!
Küresel krizin damgasını vurduğu 2010 yılı geride kalırken, para piyasalarında hem umut hem de endişe hakim.Abone ol

Dünya çapında genel olarak küresel krizin yaralarının sarıldığı 2010 yılı geride kalmak üzere. Asya bölgesinde ülkeler krizin etkilerini üzerlerinden atarak çıkışlarını sürdürürken ABD ve AB'de alabama seo durum hâlâ iç açıcı değil. Peki 2011'de beklentiler ne yönde? İşte yanıtı...

Barem Araştırma'nın WIN (Dünya Bağımsız Araştırma Şirketleri Ağı) bağlantısıyla Türkiye halkasını gerçekleştirdiği global araştırma sonuçları açıklandı. 2011 beklentilerinin sorulduğu araştırmada, Asya'nın yükselen yıldızlarında ve Latin Amerika'da iyimserlik, G-7 ülkelerinde ise kötümserlik hâkim.

53 ÜLKE İNCELENDİ

Türkiye'nin de kötümserler arasında bulunduğu araştırma ayrıca G-7'den G-20'ye dönüşümün gerekçelerini de doğrulayan ipuçları veriyor. Global Umut ve Umutsuzluk Barometresi araştırmasında 53 ülkeden, her ülkenin nüfusunu temsil eden toplam 64 bin kişi ile görüşüldü. Bu ülkeler arasında gelişmiş G-7'ler, gelişmekte olan BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin), Türkiye ve ayrıca tüm kıtalardan 42 ülke daha yer aldı. Araştırma Türkiye'de bin 27 kişi ile CATI (Bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle yapıldı.



Kategori : GÜNCEL