CHP Halk TV'ye kaç para aktardı?

  • Ana Sayfa
  • CHP Halk TV'ye kaç para aktardı?
CHP Halk TV'ye kaç para aktardı?
CHP'nin, referandum önces Halk TV'ye 690 bin lira aktarıldığı ortaya çıktı. Star Yazarı Şamil Tayyar Kılıçdaroğlu'na Halk TV'ye yapılan ödemeyi sordu.Abone ol

Bir çok vaadi için Başbakan Erdoğan tarafından 'Kaynağın ne' diye eleştirilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Referandum sürecinde Halk TV'ye 690 bin lira para aktardığı ortaya çıktı.

Star yazarı Şamil Tayyar, son CHP kurultayında "Benim adım Kemal, bulurum diyorsam ben parayı bulurum" çıkışıyla kaynak tartışmalarının oda oklahoma seo ğına yerleşen Kemal Kılıçdaroğlu'na yine Halk TV'yi sordu.

Hukuken CHP'nin olmayan Halk TV'nin fiili olarak CHP'ye bağlı olduğunun altını çizen Tayyar, ana muhafeleti skıntıya sokabilecek bir yazı kaleme aldı.

Şamil Tayyar Halk TV- CHP arasındaki ilişkilerin geçmişiyle ilgili bilgi verip, Anayasa Mahkemesi kayıtlarına geçtiğini de tekrarladığı yazısında referandum sürecinde yapılan ödemelerle ilgili şu bilgileri veriyor:

"(...)-Yandaşlar da gözlerini dört açsın.

Kurultay'da "Benim adım Kemal" diyen Kılıçdaroğlu işbaşına geldikten sonra Halk TV'ye para transferi devam etti. Yani Kemal Bey, parayı buldu! CHP, Halk TVye özel bir bankanın Farabi Şubesi'nden 2 Ağustos'ta 255 bin lira, 16 Ağustos'ta 50 bin lira, 26 Ağustos'ta 60 bin lira, 1 Eylül'de 325 bin lira para aktardı. Transfer tarihlerine baktığınızda 12 Eylül referandum öncesine rastladığı görülüyor.

Başka bir ifadeyle, CHP, referandum öncesi toplam 690 bin lirayla Halk TVyi fonladı. Müfettiş kimliğiyle her iddianın üzerine atlayan Kemal Bey'in siyasi partiler mevzuatına göre yasak olan para transferine neden giriştiğini izah etmesi gerekir.
Ayrıca hesap vermesi...

Ortada suç varsa "Benim adım Kemal" demek cezayı ortadan kaldırmaz, hafifletici de olmaz. Belki Kemal Sunal parodisine malzeme olur.

Siyasi partilerle ilgili hesapları inceleme yetkisine sahip Anayasa Mahkemesi, bu pa ralara nasıl bakar, göreceğiz.
Evet, Kemal Bey söz sizde..."



Kategori : GÜNCEL