Öğretmenlerden dövülüyoruz iddiası

  • Ana Sayfa
  • Öğretmenlerden dövülüyoruz iddiası
Öğretmenlerden dövülüyoruz iddiası
İlçede yerel bir gazeteye isimsiz bir mektup gönderen öğretmenlerin şikayeti ortalığı karıştırdı.Abone ol

İlçede yayın yapan yerel bir gazeteye 7 Eylül İlköğretim Okulu öğretmenleri adına isimsiz bir mektup gönderen eğitimciler, okulda 2010-2011 eğitim öğretim yılının başından bu yana büyük bir huzursuzluk ve korku içinde eğitim verilmeye çalışıldığını açıkladı.

Öğretmenlere fiili saldırıların yaşandığının, en son 12 Kasım tarihinde bir kadın öğretmenin veli taraf kansas seo ından darp edildiğinin yazıldığı mektupta ilginç ifadeler bulunuyor. Öğretmenler, okul idaresinin de olup bitenler hakkında gerekli engelleme çabasını göstermediğini, konuyu üst makamlara taşımadığını iddia ettikleri mektupta şu açıklamaları yaptı:
"7 Eylül İlköğretim Okulunda, okullar açıldığından beri büyük bir huzursuzluk ve korku içinde sözüm ona eğitim yapılmaya çalışılmaktadır. 2 ay içinde 2 öğretmene fiili saldırı olmuş, 4-5 öğretmenimiz de tehdit edilmiştir. Okulda egemenlik kurmak isteyen 3-4 aile ve bunların örgütlediği diğer aileler de sudan sebeplerle yok çocuğumuza bağırdın, yok sırasını değiştirsin, yok kafasına vurdun diyerek ikide bir tehdit ve küfürlerle okulu basmakta, öğretmenlerimize saldırmaktadır."

"DERSLERE GİRMEK İSTEMİYORUZ"
Öğretmenleri isyan ettiren olaylar karşısında eğitimcilerin derslere girmek istemedikleri belirtilirken, mektubun devamında, "Bütün olup bitenler karşısında okul idaresi sessiz kalmakta ve olayları örtbas etmeye çalışmaktadır. En son 12 Kasım Cuma günü bir kadın öğretmen arkadaşımız sınıfta öğrencilerinin gözü önünde dövülmüş, darp edilmiştir. Biz öğretmenler arasında büyük bir üzüntü, korku ve infial vardır. Derslere girmek istemiyoruz. Okulda güvenlik zafiyeti vardır. Elini kolunu sallayan ne olduğu
belirsiz kişiler okul bahçesinde, koridorlarında dolaşmaktadırlar. Bizler okulda sürekli bir emniyet görevlisinin bulunmasını istiyoruz" denildi.



Kategori : GÜNCEL