Muhafazakar illerin yılbaşı açılımı

  • Ana Sayfa
  • Muhafazakar illerin yılbaşı açılımı
Muhafazakar illerin yılbaşı açılımı
Anadolu illerinde yılbaşı açılımı yaşanıyor. En çok çam ağacı satılan iller şaşırtacak.Abone ol

Anadolu kentleri yılbaşı açılımı yapıyor. En çok çam ağacı muhafazakâr kesimin yoğunlukta olduğu Konya, Kayseri, Van, Erzurum ve Sivas'ta satıldı.

Radikal gazetesinden Sevgi Sayar Başaran'ın haberine göre C mimarlık ansüs firmasının sahibi Dursun Altuntaş, "En çok sevkıyatı Konya, Kayseri, Erzurum, Sivas ve Van'a yaptık. Anadolu'da ciddi bir hareket var. Çünkü İstanbul'da geçen yıllarda alan vatandaşlar bir daha almıyor. Ama Anadolu bizim için de yeni bir pazar ve bu yıl çok iyi satış yapıyoruz" dedi.

Satışların geçen yılla kıyaslandığında yüzde 50 arttığına da dikkat çeken Altıntaş, "Bu yıl krizin etkileri tamamen silindi diyebiliriz. Anadolu'da yüzde 50 artış varken İstanbul gibi büyük şehirlerde yüzde 20-30 artış yaşanıyor. Çam ağacı fiyatları 7 TL'den başlıyor 150 TL'ye kadar çıkıyor" dedi.

2009'da 1500 adet çam ağacı sattıklarını belirten Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu ise "Bu yıl ise şu ana kadar 2000'in üzerine çıktı. Talep o kadar çok ki vitrindeki ağaçları da rezervasyonla sattık. Anadolu'da 5 ağaç gönderdiğimiz yerden 50 sipariş birden aldık. Fiyat 89 TL'den başlıyor 375 TL'ye kadar çıkıyor" dedi.



Kategori : GÜNCEL