Ülker'e Sultan ortaklığı geliyor

  • Ana Sayfa
  • Ülker'e Sultan ortaklığı geliyor
Ülker'e Sultan ortaklığı geliyor
Ülker Grubu'na Brunei Sultanı Hassan El Bolkiah'ın ortak oluyor. Bilgi ise Murat Ülker'den çıktı.Abone ol

Türkiye'nin gıda sektöründeki öncü kuruluşlarından biri olan Ülker'in Brunei Sultanı Hassan El Bolkiah'la ortaklığa gideceği ortaya çıktı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yok. Ancak Murat Ülker bu ortaklığı maç seyrederken ağzından kaçırdı. Ağzından kaçırdığı cümlenin muhatabı gazeteci olunca iş ortaya çıktı.
Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar Murat Ülker ile arasında geçen diyalogdan çıkardığı ortaklık girişimini yazdı.

(. google ads service ...)

-Murat Ülker'e kısa süre önce yeğeni Ali Ülker'in kayınpederi Mustafa Latif Topbaş'tan devraldıkları Marsan Gıda'yi sordum: - Gıdasa'da (Sabancı Holding'deyken adı böyleydi) neler yapacaksınız?
- Gıdasa değil, Marsan Gıda...
Ardından bir ipucu verir gibi oldu: - Brunei Sultanlığının Marsan Gıda'ya ortak olma durumu var...
- Brunei Sultanlığı mı, o nereden çıktı?
Murat Ülker, bu aşamadan sonra susmayı yeğledi. Belli ki henüz görüşmeler tamamlanmamış, ön imzalar dahi atılmamıştı.
Ben zorladıkça o maça odaklanmayı yeğledi.

Vahap Munyar işin peşini bırakmıyor.
-Ertesi gün başka kaynakları deneyip, bilgileri en azından biraz daha pekiştirme şansı yakaladım. Fonlar aracılığıyla Türkiye dahil birçok piyasada finansal yatırımları olan Brunei Sultanlığı, son yıllarda endüstriyel yatırımlar için de çaba içine girmiş.
Brunei Sultanlığı ile Yıldız Holding'in yollarının kesişmesi de iki tarafı da çok iyi tanıyan bir bankacı sayesinde olmuş. Bankacının devreye girmesinden sonra bazı bakanlıkları uhdesinde tutan Brunei Sultanı Hassan El Bolkiah in Maliye Bakanlığındaki yardımcısı bir zirve için Türkiye'ye geldiğinde Ülker'i de ziyaret etmiş.
Ulaşabildiğim bilgilere göre, Brunei Sultanlığı Maliye Bakanlığı, Marsan Gıda'ya yüzde 20 ortak olacak.

SERMAYENİN YÜKSELMESİNİ SAĞLAYACAK

Bu ortaklık sadece margarin ve sıvı yağ işlerini kapsayacak. Brunei Sultanlığı'nın Marsan Gıdadaki yüzde 20'lik hisseyi ne kadara alacağı henüz netleşmemekle birlikte, sermaye getirip Adana'daki fabrikası "Türkiye'nin tek alana kurulu en büyük yağ tesisi" unvanını taşıyan şirketin sermayesinin güçlenmesine katkı yapacak.



Kategori : EKONOMİ