AK Partili Çelik'e Van kedisi benzetmesi

  • Ana Sayfa
  • AK Partili Çelik'e Van kedisi benzetmesi
AK Partili Çelik'e Van kedisi benzetmesi
İzmir tartışması büyüyor. AK Partili Çelik'in İzmir için "Kirli çocuk" benzetmesine CHP'li Ahmet Ersin'den yanıt var.Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin İzmir için, "Eli yüzü kirli çocuk" benzetmesi yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e yanıt verdi.

Ersin, "İzmir'de bir söz vardır. Van kedisi denir. (Hem dövüyor hem şikayet ediyor anlamında) İzmir'i hizmetten mahrum bırakıp hem de şikayet etmesi doğru bir yaklaşım değil" dedi.

CHP'li Ersin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Çelik'in İzmir için hakaret içeren suçlamalarda bulunduğunu ileri süren Ersin AK Parti hükümeti döneminde İzmir belediyesine merkezi yönetimden destek verilmediğini ileri sürdü. Ersin şunları söyledi:

5 YILDA İZMİR'E 250 DAVA

"Ankara ve İstanbul İkitelli metrolarının yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi. İzmir metrosu için yapılan başvuru ise henüz bekl ebay emede. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararları aleyhine 2005 yılından bu yana 158 iptal davası açılmış. İmar uygulamaları için açılan dava sayısı ise 91. Toplamda 249 dava. Bunlar yapılan çalışmaların gecikmesine neden oluyor. Çelik Ak Partili belediyelerin yolsuzluk ve çeteleşmelerini ise görmezlikten geliyor. Ortama uyum sağlamış simonlaşmış olanları gözardı ediyorlar."

GECEKONDU SORUNU HÜKÜMETİN DE SORUNU

Ersin AK Partili Çelik'in İzmir'le Konya'yı kıyaslamasını da eleştirdi. İzmir'in göç alan bir il olduğunu anlatan Ersin, "Doğdukları baba toprağında iş aş imkanı bulamayanlar göç ediyor. Gecekondu sorunu böyle doğuyor. Bu sorun sadece belediyelerin değil hükümetin de sorunudur. Yaşanan bu sorundan göçü durduramayan hükümet birincil derecede sorumludur" dedi.

İZMİR YUNAN KENTİ DEĞİL

Yapılan eleştirilere sert tepki gösteren Ersin, "Bunlar hem yardım yapmayarak dayak atıyorlar hem de şikayet ediyorlar. İzmirlilerin bir sözü vardır. Van kedisi derler. Çelik İzmir'i hizmetten mahrum bırakıp hem de şitayet etmesi doğru bir yaklaşım değil. Gavur İzmir bir dil sürçmesi değil. Burası bir Yunan kenti değil. Ne yazıkki böyle bir bakış var" değerlendirmesinde bulundu.

KOCAOĞLU: 3.5 MİLYON İZMİRLİYİ RENCİDE ETTİ

Çelik'in İzmir için kullandığı 'Eli yüzü kirli bir çocuk' benzetmesine İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tepki gösterdi. Bu benzetmeyi yadırgadığını belirten Kocaoğlu şunları söyledi:
"Son dönemde bazı kesimler tarafından İzmir hakkında ısrarla negatif şeyler söyleniyor. İzmir, kendi zenginlikleriyle ayakta duran koskoca bir kent. İzmir'i eli yüzü, kirli bir çocuğa benzetmek, iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı'na nasıl durur, oraya oturur mu, oturmaz mı? Bu benzetmenin, 3.5 milyon İzmirliyi, hepimizi rencide ettiğini düşünüyorum. İzmir kentini, semti olabilecek büyüklükte kentlerle kıyaslamak asla doğru bir yaklaşım değil.

Bu kente böyle bir sıfat yüklemek, hele de bunu İzmir'in seçkin iş adamlarının derneğinde yapmak beni gerçekten üzdü, rencide etti. Aslında buna verilecek cevap çok basit. Bu eli yüzü kirli çocuğa benzeyen kent ve bu kentte belediye hizmetleri yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sayın Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde, İzmir'deki okulların neredeyse yarısı olan 550 tane okulun elini yüzünü temizledi. İZBETON şirketimizle 20 milyon liranın üzerinde harcayarak metropoldeki okulların yarısının her türlü ihtiyacını ve bakımını yaptık, bahçelerini düzenledik. Ben, bunun için Sayın Çelik'ten 'Başkan gelmiş, okulları yapmış' diye teşekkür beklerdim ama o böyle bir söylemi tercih etti. Bu kenti hırpalamaya kimsenin hakkı yoktur.''



Kategori : POLİTİKA