BDP'li Kaplan iktidara 1 yıl süre verdi

  • Ana Sayfa
  • BDP'li Kaplan iktidara 1 yıl süre verdi
BDP'li Kaplan iktidara 1 yıl süre verdi
Kaplan, seçim barajının indirilmesine soğuk bakan iktidara adeta tehdit gibi süre verdi: Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  Bütçe görüşmelerine yine BDP'nin renkli milletvekili Hasip Kaplan'ın sözleri damgasını vurdu. Seçim barajı ve siyasi partilere hazine yardımı yapılması tekfilini geri çeviren AK Parti'ye kırmızı çizgilerini kabul etmeleri için süre verdi: "Şimdi size söylüyorum bizi zorda bırakmayın. Size bir seneye kadar mühlet."

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, seçim barajı konusunun “kırmızı çizgileri” olduğunu belirterek, “Bu konuda ortaklaşmazsak seo agency Borçlar, Ticaret ve Hukuk Usulü Muhakemeleri kanunları geçmez” dedi.

ÇELİKLER ÖZÜR DİLESİN

“Demokratik özerklik projelerinin” karşısına “siyasi suikast”  kavramının ortaya koyulduğunu belirten Kaplan, “Bir başkası da bir kentimizin  insanlarını aşağılıyor. İki Çelik var, birisi İzmir halkından diğeri de Kürt  halkından özür dileyecek” dedi.

Torba Yasayla ilgili dün akşam yapılan alt komisyon toplantısında,  Meclis'te temsil edilen partiler ile yüzde bir oy alan partilere Hazine yardımı  yapılmasıyla ilgili önerge verdiklerini aktaran Kaplan, önergelerinin AK  Parti'nin oylarıyla reddedildiğini ifade etti.

SEÇİM BARAJI KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Seçim barajının indirilmesi ve hazine yardımı konusunda önergelerini desteklediği için CHP'ye teşekkür eden Kaplan'ın hedefinde AK Parti vardı:

"Şunu açıkça söyledik. Seçim barajı bizim kırmızı çizgilerimizdir. Seçim barajında çok açık söylüyorum. Ortaklaşma en asgari çizgidir. Şunu bilin. Burada ortaklaşacağımız çok şey var. Hatta ortaklaşıyoruz yapıyoruz. Bakın iç tüçükte 4 Meclis grubunun oluşturduğu iç tüzüğün komisyon üyesiyim. Şimdi burada 3 bin tane madde var. Ortaklaşamasak bu geçmez. Uyarıyoruz arkadaşlar yapmayın biz tehdit etmiyoruz. CHP MHP dünü bunu söyledi ve bunun üzerine Haberal yasası çıkarıldı.

ZORDA BIRAKMAYIN

Şimdi size söylüyorum bizi zorda bırakmayın. Size bir seneye kadar mühlet. Seneye kadar. Üç bin madde var. Üç bin önerge veririz. Üç bin kez konuşuruz. Üç bin kez yoklama yaparız. Üç sene de bu yasaların hiçbirini çıkaramazsınız. Çünkü siz eşit değilsiniz, adil değilsiniz. Bu yasalarda ortaklaşamazsanız biz de sizinle ortaklaşamayız. Size de seneye kadar süre veriyoruz."



Kategori : POLİTİKA