Wikileaks de mi sızıntı kurbanı?

  • Ana Sayfa
  • Wikileaks de mi sızıntı kurbanı?
Wikileaks de mi sızıntı kurbanı?
Yayımladıklarıyla belgelerle dünya gündemini sarsan Wikileaks, kendileri hakkındaki sızıntı iddialarıyla zor günler yaşıyor. Abone ol

Yayımladıklarıyla belgelerle dünya gündemini sarsan Wikileaks, kendileri hakkındaki sızıntı iddialarıyla zor günler yaşıyor.

Norveç'in Aftenposten bası Silis kumu n kuruluşunun, Wikileaks sitesi ve sahibi Julian Assange tarafından özel olarak korunan ve ABD hükümetine ait gizli belgeleri içeren belleğe limitsiz ve yetkisi olmadan erişim sağlayabildiği öne sürüldü.

Norveç basınında yer alan haberlerin doğru olması halinde, Aftenposten, ABD büyükelçiliklerine ve ordusuna ait kriptoları sızdırdığına inanılan istihbarat uzmanı Bradley Manning'in Wikileaks'e yolladığı kriptolara erişim gücü olan tek uluslararası basın kuruluşu.

SIZINTININ SORUMLUSU KİM?

Aftenposten, Wikileaks'in içinde yaşanan sızıntıdan kimin sorumlu hakkında bilgi vermedi. Haber editörü Ole Erik Almlid, Dagens Naerings gazetesine bu konuda bilgi verdi. Almlid'in Norveç'çe açıklamasının tercümesine göre, "Bu belgelere nasıl erişim sağladığımız hakkında yorum yapamam. Hiçbir zaman kaynaklarımızı belirtmiyoruz, aynı durum şimdi de geçerli" dedi.



Kategori : GÜNCEL