Berhan Şimşek'ten bomba iddialar!

  • Ana Sayfa
  • Berhan Şimşek'ten bomba iddialar!
Berhan Şimşek'ten bomba iddialar!
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile ilgili usulsüzlükler olduğunu iddia etti. Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Son günlerde istifa edip etmeyeceği yolunda spekülasyonların odağında yer alan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında çarpıcı a amazon ads çıklamalarda bulundu.

Berhan Şimşek’in hedefinde bu kez İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı vardı.

İstanbul 2010 Avrupa kültür Başkenti Ajansı’nda önemli yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin yaşandığına dikkat çeken Berhan Şimşek, “AKP zihniyetinin el attığı her yerde yolsuzluk yaşanıyor. Bu ajansta da Deniz Feneri’ne kadar uzanan kirli ilişkiler var” dedi.

Ajansın özel hukuk hükümlerine tabi bir tüzel kişilik olarak kurulduğunu kaydeden Şimşek, “Ajans 2008 yılında kamu kaynaklarını kullanmaya başlıyor. Ajansın bütçesi de Maliye Bakanlığı, İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, ve İstanbul Sanayi Odası’nın katkı payları ile sponsorluk gelirleri, faiz gelirleri ve AB komisyonu proje tahsis gelirlerinden oluşuyor. Ajansın 2008 -2009 yılları gelir toplamı 338 milyon TL. 2010 bütçesi ise 510 milyon TL. Tabii bu rakamlar bizim ulaşabildiğimiz rakamlar. Çünkü bu ajansın hiçbir işi şeffaf değil” diye konuştu.

Ajansın, bağlı  olduğu bakanlıkların müfettişlerince denetlendiğini kaydeden Şimşek; “İşçi patronunu, bürokrat bakanını denetlemesine benziyor bu denetimler. Böyle bir denetim mekanizmasından sağlıklı  sonuçlar çıkması elbette mümkün değil” dedi.



Kategori : POLİTİKA