Hasip Kaplan'dan 'namert' çıkışı!

  • Ana Sayfa
  • Hasip Kaplan'dan 'namert' çıkışı!
Hasip Kaplan'dan 'namert' çıkışı!
Özerklik ve iki dilli hayat tartışmalarıyla gündeme oturan BDP'den Yüksekova ve Cizre'nin ilk yapılmasıyla ne tepki geldi?Abone ol

Özerklik ve iki dilli hayat çıkışlarıyla gündeme oturan BDP, Yüksekove ve Cizre'nin il yapılmasıyla ilgili tartışmalara da dahil oldu. Projeyle ilgili michigan seo parti adına ilk açıklama Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan geldi. Kaplan,"Buyurun, hodri meydan, yapmayan namerttir" sözleriyle projeye destek verdi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada,  Anayasa Mahkemesi'nin, federasyon istedikleri için kapatma davasını daha önce reddettiğini ifade eden Kaplan, "Dedi ki; federasyonu konuşabilirsiniz. Federasyonun konuşulup tartışıldığı yerde demokratik özerkliği tartışamazsınız gibi bir tez ortaya atılıyor. Anayasa Mahkemesi'nin açık kararlarına rağmen" dedi.

"Kafa tokuşturan, toslayan bir Cumhuriyet yarattınız" diyen Kaplan, "Şimdi Cizre'yi de Yüksekova'yı da il yapacaksınız. Sizin amacınızı biliyoruz ama. Benim seçim bölgem olarak diyorum ki, buyrun; hodri meydan, yapmayan namerttir. Gelin yasayı bir günde çıkartalım" dedi.



Kategori : POLİTİKA