Diş sağlığınız için buna dikkat edin!

  • Ana Sayfa
  • Diş sağlığınız için buna dikkat edin!
Diş sağlığınız için buna dikkat edin!
Ağız sağlığımız için hergün düzenli olarak fırçaladığımız dişlerimize yemek sonrasında hemen işlem yapmak bakın nasıl bir etki yaratıyor?Abone ol

Dişlerinize çok önem veriyorsunuz ve çürüklerin önüne geçmek için her yemek sonrası vakit kaybetmeden fırçalıyorsunuz. Bu durum ilk bakı nevada seo şta diş sağlığını korumak için mükemmel bir yöntem olarak görünebilir. Ancak Diş Hekimi Aslı Tapan’a göre, yemek sonrası hemen dişlerin fırçalanması diş yüzeyinden bir miktar maddenin kalkmasına sebep olarak diş sağlığını bozuyor.

Ağız diş sağlığının korunmasının temelinde temizlik ve bakımın yattığını söyleyen Tapan, yemeklerden ve asitli içeceklerden hemen sonra dişleri fırçalamaktan kaçınılması gerektiğini söylüyor. Tapan, “Çünkü bu tür gıdalardan sonra yaklaşık bir saat diş minesi asit saldırısı altında olup minenin yumuşadığı ve hemen yapılan fırçalamanın diş yüzeyinden bir miktar madde kaldırdığı bilinmektedir. İngiltere’de yapılan bir araştırma neticesinde 5 yaşındaki çocukların yüzde 53’ünde diş erozyonu saptanmıştır. Gazlı içecekler dışında meyve suları da dişlerde erozyon riskini artırmaktadır” diyor ve şu bilgileri veriyor:



Kategori : SAĞLIK