Pamukoğlu Paşa BDP'ye fena saydırdı

  • Ana Sayfa
  • Pamukoğlu Paşa BDP'ye fena saydırdı
Pamukoğlu Paşa BDP'ye fena saydırdı
Osman Pamukoğlu, Habertürk'te ikili dil tartışmalarına değindi, partisinin oy oranını açıkladı.Abone olİNTERNETHABER

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye'de kendisine Kürt siyasetçi olarak tanımlayan kişilerin şoven olduğunu ve demokrasi maskesiyle ülkede Kürt milliyetçiliği yaptıklarını google reklam söyledi. PKK bitirilmeden bölgede huzurun sağlanamayacağını söyleyen Pamukoğlu, partisinin 2011 seçimlerinde barajı aşacağını iddia etti.

Osman Pamukoğlu, Habertürk'te gündemi değerlendirdi, "iki dil" önerisine tepki gösterdi. İsim vermeden BDP'li milletvekilleri eleştiren ve bu isimlerin bölge insanını temsil etmediklerini söyleyen Pamukoğlu, PKK bitirilmeden bölgede demokrasinin hakim olamayacağını ifade etti. Pamukoğlu, canlı yayında şunları söyledi:

"Eğer dağdaki yani Kuzey Irak’taki eşkıyayı yok edip, oradaki insanlar kendini iyi hissetsinler bunlar oy falan alamazlar. O bölgede güneş çarığı, çarıkta ayağı sıkıyor. O bölgede eşkıya dağdayken bana kimse demokratlıktan, seçimden bahsetmesin. Asla, yok böyle bir şey. Ben yıllarca oradaydım, üsteğmen olarak daha rütbeliyken de oradaydım. Ben onların içindeyim, kültürlerini kendilerini bilirim. Mezrada ayrı ayrı evler. Silah geliyor ve ensenize dayanıyor. Burada demokrasi falan olmaz. "

Kategori : POLİTİKA