Banka müdürlerini takip ediyorlar!

  • Ana Sayfa
  • Banka müdürlerini takip ediyorlar!
Banka müdürlerini takip ediyorlar!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankaların müdürlerini incelemeye aldı. Nedeni ise reklam amaçlı konuşmalar.Abone ol

Türk bankalarının yöneticilerine 'reklam amaçlı demeç vermeyin' uyarısı yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), gazetelerin ekonomi sayfalarını ve televizyonların ekonomi programlarını mercek al ispanyolca seo tına aldı.

Bir ekip oluşturan BDDK, banka genel müdürlerinin açıklamalarını izlemeye başladı. Star Gazetesi'nin haberine göre, uzman ekip, röportajları tek tek değerlendiriyor. Ve röportajlarda 'gizli reklam' olup olmadığı, 'yanıltıcı bilginin' bulunup bulunmadığını inceleniyor. Ayrıca genel müdürlerin banka hakkında doğru bilgi verip vermediği de, bankanın verileriyle karşılaştırılıyor. Bu incelemeler sonucunda, banka genel müdürlerinin ve üst yöneticilerinin yaptığı açıklamalarla ilgili kalın bir dosya oluşturuldu.

ÖNCE UYARI ARDINDAN CEZA

BDDK, toplanan bilgiler çerçevesinde, ilk olarak banka genel müdürleri ve yöneticilerine uyarıda bulunmaya hazırlanıyor. Uyarıya rağmen, aynı yönetici reklam amaçlı veya yanıltıcı açıklama yapmaya devam ederse ilgili bankaya yüklü miktarda para cezası kesilecek. BDDK, ayrıca gazetelerin reklamlarını da yakından izliyor. Banka reklamlarında, tüketiciyi yanıltıcı bilgi veren bankalara da ağır cezalar verilmesi BDDK'nın gündeminde bulunuyor.



Kategori : EKONOMİ