Kampanya bitti zam kapıda!

Kampanya bitti zam kapıda!
Otomotiv firmalarının aylardır sürdürdüğü kampanyalı satışların sonu geldi. Yeni yılda fiyatlara zam geliyor. Abone olOtomotiv sektörünün genelde ocak ayına bıraktığı zamlar, son zamanlarda Euro'nun değer kazanmasıyla neredeyse kesinleşti. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yeni yılda fiyatların yüzde 3-5 oranında artacağının sinyalini verdi. İndirimli kampanyalardan faydalanmak için son beş güne girilirken bu hafta sipariş verenlerin zamdan etkilenmeyeceği belirtildi.

2010 yılının bitmesine beş gün kala otomob utah seo il bayileri yoğun günler yaşıyor. Her yıl aralık ayında olduğu gibi şirketler için alınan araçların sayısı artarken, bireysel müşteriler yeni yıl zammına yakalanmamak için hızlı hareket ediyor. Serkan Şahin'in Zaman gazetesindeki haberine göre, son iki haftada 1,94 TL seviyelerinden 2,04 liraya çıkan Euro'daki artışın da ocakta fiyatlara yansıtılma beklentisi var.

Sektörün lider firmalarından Ford Otosan'ın Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yılın son aylarında yoğun rekabet sebebiyle fiyatların enflasyon karşısında sabit tutulduğunu belirterek, "Genelde fiyat düzenlemesi ocak ayına bırakılır. Bu yıl ilaveten kurdaki yükseliş de eklendi. Tahmin ediyorum ocak ayında gelecek siparişler için fiyatlar artacaktır" dedi. Özüner, zam oranına yönelik olarak da, "Önceki yıllara baktığımızda şirketlerin ocak ayına ortalama yüzde 3-5 zam oranlarıyla girdiğini görürsünüz" değerlendirmesini yaptı. Özüner, bu ay bir şekilde siparişini veren müşterilere ocak-şubat ayında teslimat yapılsa da muhtemel fiyat artışlarının yansıtılmayacağını kaydetti.

ON YIL GARANTİ

Kısa bir süre önce 630 milyon dolarlık Transit yatırımını açıklayan Ford Otosan, böylece gelecek 10 yılı garanti altına aldı. Global krizin etkilerini üzerinden çabuk atan şirket, geçen yılın sonunda 7 bin 593 olan çalışan sayısını eylül ayı sonunda 8 bin 199'a çıkardı. Geride kalan 9 ayda alınan 600 yeni çalışan arasına önümüzdeki yaz aylarından itibaren yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Yeni yatırıma hazırlıkla birlikte fabrikaya yeni işçi alınması ve Ar-Ge mühendisi sayısının da bine çıkarılması hedefleniyor.



Kategori : GÜNCEL